Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

15. 12. 2022

A rácsos mágneses elválasztó helytelen tisztítása kézi tisztítással

Alapértelmezett állapot:

A megrendelő megvásárolta az MSS-MC manuálisan tisztítható rácsos elválasztónkat, amely elsősorban vaspor leválasztását szolgálja a gravitáció által a csővezetékben szállított nem koptató anyagoktól.


A probléma leírása:

Minden mágneses szeparátornál a beszerelés után nyomon kell követni, hogy milyen gyorsan tömődik el a szeparátor ferromágneses részecskékkel, majd meg kell határozni az optimális tisztítási intervallumot. Sajnos az elválasztó kezelője nem tartotta be a tisztítási intervallumot és a szeparátort teljesen eltömítették a mágneses szennyeződések. A szeparátor ekkor már nem tudta betölteni a funkcióját, vagyis a vasszennyeződések leválasztását a megtisztított anyagból, ugyanakkor a felfogott vas- részecskék rétege már olyan magas volt, hogy az átfolyó anyag magával sodorta a felfogott fémszennyeződést a már megtisztított termékbe.

Problémamegoldás

Szabadeséses szállítás esetén a tisztítási intervallum elsősorban a beérkező anyag szennyezettségének mértékétől függ. Ezért a szeparátor használatának kezdeti szakaszában meghatározzák az optimális tisztítási intervallumot, amelyet szigorúan be kell tartani.

Szakértői ajánlás

Szinte minden kézi tisztítású szeparátorunk könnyen tisztítható rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a beszorult Fe- részecskék gyors és egyszerű eltávolítását. Javasoljuk, hogy rövidebb tisztítási intervallumokat használjon, mert minél több mágneses részecskét tart a szeparátor mágneses magja, annál nehezebb és fizikailag megterhelőbb (a könnyű tisztítási rendszer ellenére) a lemágnesezésük (vagyis eltávolításuk) a mágneses tér hatókörétől). Azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknél gyakoribb tisztítás szükséges, előnyösebb az automatikus tisztítással rendelkező mágneses szeparátorok használata , amelyek kiküszöbölik az emberi hiba kockázatát.