Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

15. 1. 2023

A rácsos mágneses elválasztó automatikus tisztítással helytelen tisztítása

Alapértelmezett állapot:

Az ügyfél megvásárolta az MSSJ-AC SCORPION automata rácsleválasztónkat a kis ferromágneses szennyeződések és a gravitáció által szállított nem koptató anyagok leválasztására.


A probléma leírása::

Nesprávné čištění roštového magnetického separátoru s automatickým čištěním

Minden mágneses szeparátornál a beszerelés után nyomon kell követni, hogy milyen gyorsan tömődik el a szeparátor ferromágneses részecskékkel, majd meg kell határozni az optimális tisztítási intervallumot. Az automatikus tisztítással rendelkező szeparátoroknál ezt az időtartamot a rendszer tisztítási intervallumként adja meg és az elválasztó rendszeres időközönként automatikusan megszabadul a beszorult vasrészecskéktől.

Ebben az esetben azonban a kezelőszemélyzet lényegesen hosszabb tisztítási intervallumot állított be, mint a szeparátor tesztelése során, ami három komoly problémát okozott:

  • a mágneses szeparátor eltömődött vasszennyeződésekkel és az így eltömődött mágneses szeparátor már nem tudta betölteni funkcióját, azaz a vasszennyeződéseket nem tudta elválasztani a megtisztítandó anyagból és szennyezett anyag is átesett a szeparátoron
  • a felgyülemlett vasszennyeződések magas rétegének felső része nagyon távol volt a mágneses magtól és a már csapdába esett vasrészecskéket csak gyenge mágneses tér tartotta, így az áramló anyag fokozatosan magával sodorta azokat.
  • a visszatartott szennyeződések mennyisége olyan nagy volt, hogy a tisztítási intervallum aktiválásakor már a leválasztó pneumatikus rendszere sem tudta kihúzni a mágneses magokat a szeparátor védőcsövéiből, így az elválasztó blokkolva volt, ami utólagos szervizbeavatkozást igényelt technikusunktól.

Problémamegoldás

Gravitációs szállítás esetén a tisztítási intervallum elsősorban a bevitt anyag szennyezettségének mértékétől függ és minden alkalmazásnál mindig nyomon kell követni, hogy milyen gyorsan tömődik el a szeparátor ferromágneses részecskékkel. Az automatikus tisztítással rendelkező szeparátoroknál ezt az időtartamot a rendszer tisztítási intervallumként adja meg és az elválasztó rendszeres időközönként automatikusan megszabadul a beszorult vasrészecskéktől.

Szakértői ajánlás

Javasoljuk, hogy rövidebb tisztítási időközöket használjon, mert minél több mágneses részecskét tart a szeparátor mágneses magja, annál nehezebb lemágnesezni (vagyis elmozdítani a mágneses tér hatóköréből).