Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

15. 11. 2022

A mágneses dob kopásálló védelme

Alapértelmezett állapot:

Ügyfelünk MBZ mágneses dobot használ a nem kívánt vasszennyeződések elkülönítésére az újrahasznosító iparban

A probléma leírása:

A megtisztítandó anyag nagyobb koptatóképessége következtében a dobhéj átcsiszolódott, majd a megtisztított anyag és a vasszennyeződések is elkezdtek befolyni a dob belsejébe. Mivel fennállt a belső mágneses mag károsodásának veszélye, a dobot cégünkhöz kellett szállítani és költséges javítást kellett végezni.


Problémamegoldás

A feldolgozott anyag tulajdonságainak specifikációja a szükséges kulcsadatok közé tartozik, amely alapján meg tudjuk határozni az optimális megoldást a mágneses szerparáció területén. Ha az ügyfél helyesen adja meg az anyagot és jelzi, hogy az anyag erősen koptató hatású, akkor a koptatóképesség mértékétől függően többféle műszaki megoldást kínálunk, amelyek jelentősen meghosszabbítják a kopásállóságot és a dobelválasztó teljes élettartamát. A dob héja lehet műanyag bevonatú , gumírozott, kerámia védőlemezekkel vagy mangán acélból készült.

Szakértői ajánlás

A dobelválasztó mágneses magjának élettartama normál körülmények között szinte korlátlan, de a dob rozsdamentes acél héja hosszan tartó intenzív kopásnak van kitéve, ami gyakran annak károsodásához vezet. Cégünk ezért módosította mágneses dobjaink kialakítását, hogy a burkolat saját kezűleg cserélhető legyen , akár a dob szétszerelése nélkül is. Amennyiben a szegmentált burkolatú mágneses dobunkat vásárolja meg, szükség esetén saját maga is gyorsan és egyszerűen ki tudja cserélni a sérült héjat.